Frihet att välja

facebook fyrkantiginstagram fyrkantig

Mjöbäcksvillan är en hustillverkare som varje år hjälper fler än 100 familjer att bygga hus

Att flytta in i ett nybyggt hus är som att påbörja en resa. En resa som kommer att innehålla många av livets bästa minnen. Att hjälpa till att förverkliga den drömmen är något av det finaste uppdrag man kan få. För oss på Mjöbäcksvillan handlar det om att lyssna och sedan förvalta drömmen på bästa sätt.

Välkommen att följa några av våra kunder på deras resa...

Vi bygger husmodellen First Choice 1.0

Efter mycket husletande bestämde jag och min sambo Maria att vi ska bygga nytt istället för att köpa något befintligt. Valet föll på Mjöbäcksvillans First Choice 1.0 då huset kommer med hög standard till ett attraktivt pris...

Till bloggen

Vår husdröm - ett svart hus i modernistisk stil

Arkitektur och design har blivit en hobby, en passion. Att få beundra och inspireras av alla fantastiska hus som finns runt om i världen. Därför känns det extra speciellt när vi nu ska bygga vår egen dröm. Ett svart hus i modernistisk stil, ritad av oss tillsammans med Mjöbäcksvillan. Ett hem som vi vill ska utstråla harmoni, med en balans mellan det estetiska och husets vardagliga funktioner. Vår resa börjar här, hoppas du vill följa med!

Till bloggen

Vi bygger husmodellen First Choice 1.5

Hur bra vi än trivs i vår centrala lägenhet, har drömmen om ett eget hus funnits i många år. Vi har gått på otaliga husvisningar men aldrig hittat huset med stort H.
Tanken på att bygga nytt har vi burit på lika länge som vi letat begagnat. När vi i januari fick nys om lediga tomter i Dalsjöfors, 15 km öster om Borås, insåg vi att drömmen skulle kunna bli verklighet.
Följ med på vår husbyggarresa!

Till bloggen

Borås - Lyckebo Sjöstad

Vi hade tittat på hus länge framförallt radhus, men kände att det ofta blev väldigt dyrt vid budgivning och att man sedan ändå behövde totalrenovera. Därför kändes det perfekt när vi insåg att det fanns en ledig tomt kvar i Lyckebo Sjöstad. Vi har alltid drömt om ett mindre hus och när vi hittade huset Steninge hos Mjöbäcksvillan kändes det rätt med en gång...

Till bloggen

Borås - Sparsör

För drygt ett år sedan började vi leta hus på begagnatmarknaden. Vi var runt och kollade på en massa hus men hittade inte riktigt det vi önskade. Efter en del letande så hittade vi istället en tomt som vi fastnade för och då förändrades planerna direkt.

- Vi bygger nytt istället!

Vi besökte områden med nybyggda hus och Husknuten i Göteborg som gav mycket inspiration...

Till bloggen

blogg knapp

Bloggar och intervjuer där våra kunder berättar hur det är att bygga med Mjöbäcksvillan.

Romantiskt på landet eller modernt i stan? Här är några exempel från vår idébank av hus.

Välkommen att ta del av inspirerande interiörbilder. 

arkritat

Våra arkitekter hjälper dig utforma ditt drömhus.